contact Piusschool

• Telefoon: 0294 281314

Wetenschap en Techniekweek

Van 5 t/m 9 november was onze jaarlijkse Wetenschap en Techniekweek. De aftrap werd gegeven door “Mad Science”, die een spetterende openingsshow gaf. Daarna is er een week lang in alle groepen speciale aandacht besteed aan Wetenschap en Techniek. Van groep 1 tot en met groep 8 hebben de kinderen kennis kunnen maken met verschillende disciplines. Zoals ontwerpen, bouwen, experimenteren en programmeren. De groepen 7 en 8 hebben in deze week ook deelgenomen aan de Techniek Driedaagse van de gemeente De Ronde Venen. Hier hebben de kinderen kennis gemaakt met diverse technische beroepen. Groep 6 is naar Teylers museum in Haarlem geweest en groep 5 heeft een bezoek gebracht aan Nemo in Amsterdam. Dit jaar was het voor de derde keer dat we de “Wetenschap en Techniekweek”  hebben gehouden. Het enthousiasme bij de kinderen, maar ook bij de leerkrachten was enorm groot.