contact Piusschool

• Telefoon: 0294 281314

Wandelen voor water

Groep 7 en 8 hebben dit jaar meegedaan aan Wandelen voor Water. Dit is een goed doel voor kinderen voor kinderen in Kenia. Er kwamen eerst mannen op school om te vertellen over de actie. Vervolgens kregen alle leerlingen een rugzak. Het was de bedoeling dat leerlingen met 6 liter IMG 20190319 WA0003water op hun rug en bepaalde afstand gingen lopen. We vroegen aan familie en goede kennissen of ze ons wilden sponsoren. Vervolgens was het tijd om te gaan lopen. We verzamelden op de Hollandse Kade waar we ons eerst gingen opwarmen en stretchen. En toen was het tijd om te lopen! We hebben allemaal flink doorgezet. En hebben dan ook heel veel geld opgehaald! Groep 7 en 8 hebben samen meer dan 1900 euro opgehaald!! En dan te beseffen dat je door 6 kilometer lopen met 6 liter water op je rug je een heleboel kinderen in Kenia hebt geholpen. Van het geld worden nieuwe wc's en schone waterputten gebouwd.