contact Piusschool

• Telefoon: 0294 281314

Speerpunten schooljaar 2020 - 2021

Op de Piusschool zijn we altijd in beweging en werken we jaarlijks aan een aantal speerpunten. Dit doen we om onze kinderen het beste onderwijs te bieden en om ons onderwijs up to date te houden.

We hanteren hiervoor de werkwijze van stichting leerKRACHT. In de klas is dit zichtbaar door de dagelijkse bordsessie waarbij kinderen en leerkracht samen doelen en successen vaststellen. Ook het team werkt aan doelen middels de bordsessies.
Link: Stichting leerKRACHT

Speerpunten komend schooljaar:

• We starten dit schooljaar met een nieuwe rekenmethode: Getal en Ruimte Junior
    Het team heeft aan het begin van dit schooljaar een training gevolgd over hoe deze methode te gebruiken en zal komend jaar in verschillende leerKRACHT sessies de methode bespreken en evalueren. Ook gaan de leerkrachten regelmatig bij elkaar de lessen bekijken om van en met elkaar te leren (één van de leerKRACHT doelstellingen).
    Centraal in deze methode staan:
    • Aandacht: één onderwerp per week en iedere dag klassikale instructie
    • Zelfvertrouwen: duidelijke, altijd werkende rekenstrategieën
    • Eigenaarschap: uitleg in het leerlingmateriaal en Feedback op Maat

• Implementatie kwaliteitszorgprogramma

• Doordacht leren
    Het lesmodel Doordacht Lesgeven bestaat uit vier fasen:

- Meer effectieve leertijd
    - Een goed begin: Motivatie aanboren, doel benoemen, voorkennis activeren en vooruitblikken op de les
    - Interactieve instructie: Hardop denkend voordoen, feedback op de aanpak.
    - De leerling aan zet: Activeren van de leerlingen, toepassen van de stof, begeleid oefenen, zelfstandig oefenen en eventueel op hoger niveau werken.
    - Integratie: Inhoudelijke afronding van de les, leerlingen laten reflecteren op het leerproces.

Het team werkt met dit model en wordt dit jaar bijgeschoold.

• Kunst en cultuur

Overige websites