contact Piusschool


  • Telefoon: 0294 281314
  • Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plusbeleid

Op de Piusschool bieden we extra uitdaging aan kinderen die op één of meer gebieden bovengemiddeld presteren. Deze uitdaging zoeken we in het verdiepen, verbreden of verrijken van het schoolwerk. In de klas doen we dit door de lesstof compacter aan te bieden, zodat er tijd overblijft om aan verdiepende opdrachten te werken, bijvoorbeeld in een Meesterwerkboek bij Rekenen. Bij wereldoriëntatie is er de mogelijkheid om de opdrachten bij het thema dat in de klas behandeld wordt verder uit te breiden, zodat het beter aansluit bij het denk- en werkniveau van het kind.

Daarnaast hebben wij het PiusLAB, waarin een groepje kinderen uit groep 5 t/m 8 werkt aan een project. Deze groep wordt buiten de klas begeleid door een specialist op het gebied van meer- en hoogbegaafdheid. In het PiusLAB is aandacht voor het aanleren van vaardigheden als organiseren en plannen, zelfstandig werken en samenwerken. De samenstelling van de groep kan variëren, afhankelijk van behoefte aan ondersteuning en uitdaging. De tweede helft van het schooljaar zal er ook een PiusLAB voor de onderbouw starten. 


Voor hoogbegaafde kinderen kan bovenstaande uitdaging niet voldoende of niet passend bij de behoefte zijn. Op de Piusschool hebben wij aandacht voor het signaleren en begeleiden van hoogbegaafdheid bij kinderen, met een specialist hoogbegaafdheid voor de onderbouw en een voor de midden- en bovenbouw. Leerkrachten bieden in overleg met de specialisten en de intern begeleider passend aanbod in de klas en er is een mogelijkheid tot begeleiding buiten de klas, eventueel in overleg met het samenwerkingsverband Passenderwijs. 

Overige websites

Kalisto logo 3 300x106