Nieuws

Groep 7 is in de ban van de Olympische Spelen. In de klas hebben ze een medailleboom gemaakt met alle gewonnen medailles. De schaatswedstrijden van de Nederlanders werden op het digibord bekeken. Sommige kinderen kwamen 's middags eerder op school om de ritten te kunnen zien. Om een idee te krijgen hoe hard de schaatsers gaan hebben we om de school heen een 400 meter baan uit gezet.  Om de 10 meter hebben we een krijtstreep gemaakt. Toen de baan af was hebben we hem rennend getest. Wij renden ruim anderhalve minuut over 400 meter. Terwijl de schaatsers van de 500 meter dit in minder dan 26 seconden doen. De schaatsers van de 10 km schaatsen de 25 rondjes in gemiddeld 30 seconden per rondje. We zijn er achter gekomen dat dit wel heel snel is.

We hebben door het schaatsen ook veel geleerd over tienden en honderdsten.

groep 7 1

Hallo,
Bijna twee maanden geleden bedacht ik mijn korte broekenactie om geld in te zamelen voor het Reumafonds. En jij steunde mij met een donatie: super bedankt! Bekijk mijn verslag en de (bijna) eindstand op mijn donatiepagina. Ik vind het cool dat we dit samen bereikt hebben!
Groeten van SiemenSiemen2

De kinderen van groep 5 hebben van klei hun gemaakt vulkaan tot uitbarsting gebracht!
Deze creatieve en wetenschappelijke activiteit, was een mooie afsluiting van de lessen over 'Aardse extremen',
die ze de afgelopen periode bij wereldoriëntatie hebben gehad.

groep 5groep 5 2

22 november 2017 tijd: 09:00 - 12.00uur

16 maart 2018 tijd: 09.00 - 12.00 uur

U bent van harte welkom om rondgeleid te worden om de sfeer in de school te komen proeven.

De koffie en thee staan voor u  klaar.

Op de Piusschool hebben wij besloten om vaste computers te vervangen voor Chromebooks. In een aantal groepen staan nog wel vaste computers. De Chromebooks zetten wij in voor verschillende vakken zoals rekenen, taal, spelling en blink. De Chromebooks worden ook ingezet binnen de talenturen. Hier moet u dan denken aan het programmeren, de schoolkrant en bijvoorbeeld vloggen.

Chrome

Afgelopen week zijn de Chromebooks binnen gekomen. De meeste leerlingen hebben al kunnen werken met de Chromebooks en zijn reuze enthousiast.

Elke groep krijgt drie keer in de week de kast met Chromebooks in de klas. Zo heeft iedere groep genoeg tijd om met de Chromebooks te werken.

Kunst en Cultuur staat als speerpunt genoemd in ons meerjaren beleidsplan. Daarom is ons team woensdag 8 november naar het Rijksmuseum, Stedelijk museum en het van Gogh geweest. Zij hebben daar ervaren hoe kunst en kunstlessen te verweven in de dagelijkse vakken. Je kunt denken aan een schilderij uit de Gouden Eeuw dat je koppelt aan geschiedenislessen, of bijvoorbeeld een schilderij van de Goedheilig man in de decembertijd. Een afbeelding van de vrede van Münster kan gebruikt worden bij één van de Kanjertraininglessen.

We gaan met het team hier verder over spreken.

Pagina 1 van 4