22 november 2017 tijd: 09:00 - 12.00uur

16 maart 2018 tijd: 09.00 - 12.00 uur

U bent van harte welkom om rondgeleid te worden om de sfeer in de school te komen proeven.

De koffie en thee staan voor u  klaar.

Op de Piusschool hebben wij besloten om vaste computers te vervangen voor Chromebooks. In een aantal groepen staan nog wel vaste computers. De Chromebooks zetten wij in voor verschillende vakken zoals rekenen, taal, spelling en blink. De Chromebooks worden ook ingezet binnen de talenturen. Hier moet u dan denken aan het programmeren, de schoolkrant en bijvoorbeeld vloggen.

Chrome

Afgelopen week zijn de Chromebooks binnen gekomen. De meeste leerlingen hebben al kunnen werken met de Chromebooks en zijn reuze enthousiast.

Elke groep krijgt drie keer in de week de kast met Chromebooks in de klas. Zo heeft iedere groep genoeg tijd om met de Chromebooks te werken.

Kunst en Cultuur staat als speerpunt genoemd in ons meerjaren beleidsplan. Daarom is ons team woensdag 8 november naar het Rijksmuseum, Stedelijk museum en het van Gogh geweest. Zij hebben daar ervaren hoe kunst en kunstlessen te verweven in de dagelijkse vakken. Je kunt denken aan een schilderij uit de Gouden Eeuw dat je koppelt aan geschiedenislessen, of bijvoorbeeld een schilderij van de Goedheilig man in de decembertijd. Een afbeelding van de vrede van Münster kan gebruikt worden bij één van de Kanjertraininglessen.

We gaan met het team hier verder over spreken.

De week is gestart met een opening verzorgd door Mad Science. Zij gaan in 2018 een aantal lessen na schooltijd verzorgen.

Alle groepen hebben de hele week verschillende dingen gedaan.

Een paar hoogtepunten: groep 5 ging naar NEMO en heeft werkstukken gemaakt met als inspiratie de Eiffeltoren.

Nemo

The Pius got Talent!

De afgelopen periode hebben alle kinderen 3 talenturen gevolgd. De leerlingen, leerkrachten en begeleiders waren erg enthousiast. Deze energie is voelbaar binnen de hele school.

Het resultaat van de programmeerworkshop van de bovenbouw staan op de site. Dit is te vinden onder “Nieuws” (bovenaan) en dan talentontwikkeling.
Ook heeft er een groep gevlogd. U kunt de filmpjes zien op YouTube. Inlog gegevens staan in de nieuwsbrief.
De eerste uitgave van de schoolkrant volgt na de vakantie.De minimusea van de kunstworkshop zijn te bewonderen in de aula bij groep 6 en de van Gogh zonnebloemschilderijen hangen in de kleuterbouw en bij groep 3.

Schoolkamp groep 7

Na twee dagen werken op school ging groep 7 al op kamp. We sliepen in een groot gebouw met een speeltuin met kabelbaan in de buurt van Oisterwijk.

Toen we aankwamen hebben we heerlijk gevoetbald en in de speeltuin gespeeld. Daarna hebben we een spelletjescircuit gedaan en natuurlijk levend stratego in het bos.

’s Avonds hadden we een verhaal bij het kampvuur en gingen we in het donker naar het bos toe. Dit was best wel spannend.

kamp gr 7

Pagina 1 van 3