Nieuws

Afgelopen dinsdag 27 maart is groep 4 van de Piusschool op bezoek geweest bij de gemeentewerf van Abcoude. Daar hebben de kinderen van alles geleerd over afvalverwerking en recycling. Ze mochten een kijkje nemen in alle soorten containers (en daar waren er een heleboel van!). Ze kregen uitleg over gevaarlijke stoffen en de opslag hiervan en ze hebben hun ogen uitgekeken toen ze zagen hoeveel strooizout er opgeslagen lag.

De kinderen zijn nu nog bewuster van het belang van afval scheiden. En ze snappen nog beter hoe belangrijk het is om afval niet zo maar op straat te gooien, maar netjes in de prullenbak te doen.

De kinderen vonden het allemaal reuze interessant en waren erg enthousiast. Aan het eind van de rondleiding kregen alle kinderen een leuke ‘mini-container’ mee. Het was een leuke en leerzame middag.

IMG 8471

Groep 7 heeft een auditiefilmpje ingestuurd voor "lang leve de muziekshow". Dit filmpje vond de jury zo goed dat het door is naar de theaterronde.

Eind mei gaan we in een echt theater onze act opvoeren voor een jury. De twee beste audities gaan dan door naar de tv show.

We krijgen nu elke week muziekles en oefenen om onze act nog beter te maken!

De act is te bekijken op: https://www.meermuziekindeklas.nl/nl/videos/piusschool-groep-7/1751/

16 maart 2018 tijd: 09.00 - 12.00 uur

U bent van harte welkom om rondgeleid te worden en de sfeer in de school te komen proeven.

De koffie en thee staan voor u  klaar.

Op maandag 12 maart is groep 3 naar het concertgebouw geweest. Hier hebben wij genoten van de theatervoorstelling 'Sofie en de mannetjes van de tijd'.  Het thema tijd staat in deze voorstelling centraal. Als je je verveelt gaat de tijd heel langzaam, maar als je iets leuks doet gaat de tijd juist heel snel. Hoe kan dat eigenlijk? Hebben de mannetjes van de tijd er misschien iets mee te maken? Wachtend op oom Steve uit Australië beleeft Sofie met de mannetjes van de tijd allerlei spannende muzikale avonturen. Van te voren hebben wij liedjes en bewegingen geoefend die bij de voorstelling horen. Wij hebben een super leuke voorstelling gehad!

B C08808

Groep 7 is in de ban van de Olympische Spelen. In de klas hebben ze een medailleboom gemaakt met alle gewonnen medailles. De schaatswedstrijden van de Nederlanders werden op het digibord bekeken. Sommige kinderen kwamen 's middags eerder op school om de ritten te kunnen zien. Om een idee te krijgen hoe hard de schaatsers gaan hebben we om de school heen een 400 meter baan uit gezet.  Om de 10 meter hebben we een krijtstreep gemaakt. Toen de baan af was hebben we hem rennend getest. Wij renden ruim anderhalve minuut over 400 meter. Terwijl de schaatsers van de 500 meter dit in minder dan 26 seconden doen. De schaatsers van de 10 km schaatsen de 25 rondjes in gemiddeld 30 seconden per rondje. We zijn er achter gekomen dat dit wel heel snel is.

We hebben door het schaatsen ook veel geleerd over tienden en honderdsten.

groep 7 1

Hallo,
Bijna twee maanden geleden bedacht ik mijn korte broekenactie om geld in te zamelen voor het Reumafonds. En jij steunde mij met een donatie: super bedankt! Bekijk mijn verslag en de (bijna) eindstand op mijn donatiepagina. Ik vind het cool dat we dit samen bereikt hebben!
Groeten van SiemenSiemen2

Pagina 1 van 4