Kinderboekenweek

Op 5 oktober begint de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is ‘ Voor altijd jong “ en het gaat over opa’s en oma’s. Wij openen deze week op een feestelijke manier. De kinderen mogen verkleed als opa of oma naar school komen. We verzamelen allemaal op het plein, waarbij we de Kinderboekenweek openen met het liedje van ‘Kinderen voor Kinderen’, genaamd ‘Voor altijd jong’.

Deze aankomende twee weken gaan we verschillende activiteiten doen binnen de klas en ook daarbuiten. Zo gaan wij in samenwerking met de Angstelborgh iets met ouderen ondernemen. Hier hebben we voor gekozen, omdat er veel eenzaamheid is onder ouderen en we met dit thema hier mooi op aan kunnen sluiten. Meer informatie over de precieze activiteiten volgt nog.

Bij de kleuters komen er opa’s en oma’s op school om voor te lezen.
Bij ons op school staat sinds de vorige Kinderboekenweek de Zwerfboekenkast. In de Kinderboekenweek besteden we hier extra aandacht aan. Het is leuk als kinderen een boek mee kunnen nemen vanaf huis wat zij al gelezen hebben, zodat deze in de kast gezet kan worden. De boekjes mogen worden ingeleverd bij de juf. De kinderen mogen dan een ander boekje uitkiezen uit het kastje om zelf weer mee te nemen.
We gaan er weer een leuke Kinderboekenweek van maken!

Tijdens deze Kinderboekenweek is er een speciale actie in The Read Shop Abcoude, waar wij u graag op attenderen. Als u tijdens de Kinderboekenweek - en ook daarna tot en met eind november - een kinderboek koopt, draagt u ook een steentje bij aan onze schoolbibliotheek. Van elk gekocht kinderboek door een ouder, grootouder of ander familielid, zet The Read Shop namelijk 10% van de prijs opzij voor de school. Voor het bedrag dat zo gespaard wordt, kan onze school een of meerdere kinderboeken naar keuze aanschaffen voor de schoolbibliotheek. In de winkel wordt het bedrag bijgehouden. Na afloop van deze actie zullen wij u informeren hoeveel u voor onze school heeft gespaard.