Olympische Koorts bij groep 7

Groep 7 is in de ban van de Olympische Spelen. In de klas hebben ze een medailleboom gemaakt met alle gewonnen medailles. De schaatswedstrijden van de Nederlanders werden op het digibord bekeken. Sommige kinderen kwamen 's middags eerder op school om de ritten te kunnen zien. Om een idee te krijgen hoe hard de schaatsers gaan hebben we om de school heen een 400 meter baan uit gezet.  Om de 10 meter hebben we een krijtstreep gemaakt. Toen de baan af was hebben we hem rennend getest. Wij renden ruim anderhalve minuut over 400 meter. Terwijl de schaatsers van de 500 meter dit in minder dan 26 seconden doen. De schaatsers van de 10 km schaatsen de 25 rondjes in gemiddeld 30 seconden per rondje. We zijn er achter gekomen dat dit wel heel snel is.

We hebben door het schaatsen ook veel geleerd over tienden en honderdsten.

groep 7 1