Groep 4 op bezoek bij de gemeentewerf

IMG 8471

Afgelopen dinsdag 27 maart is groep 4 van de Piusschool op bezoek geweest bij de gemeentewerf van Abcoude. Daar hebben de kinderen van alles geleerd over afvalverwerking en recycling. Ze mochten

een kijkje nemen in alle soorten containers (en daar waren er een heleboel van!). Ze kregen uitleg over gevaarlijke stoffen en de opslag hiervan en ze hebben hun ogen uitgekeken toen ze zagen hoeveel strooizout er opgeslagen lag.

De kinderen zijn nu nog bewuster van het belang van afval scheiden. En ze snappen nog beter hoe belangrijk het is om afval niet zo maar op straat te gooien, maar netjes in de prullenbak te doen.

De kinderen vonden het allemaal reuze interessant en waren erg enthousiast. Aan het eind van de rondleiding kregen alle kinderen een leuke ‘mini-container’ mee. Het was een leuke en leerzame middag.