Creatieve vakken

Wij werken aan de totale ontwikkeling van de kinderen en dat is meer dan taal en rekenen alleen.
Aangetoond is door wetenschappelijk onderzoek dat het goed is voor de ontwikkeling van de hersenen om kinderen een rijke leeromgeving te bieden. Daarom besteden staan de volgende vakken ook op ons lesrooster:

• Muziek
  • Drama
  • Handvaardigheid
  • Tekenen

Het is niet alleen heel leuk voor de kinderen, maar zij leren ook beter samen te werken, de taalontwikkeling wordt verrijkt en het bevordert een goede concentratie.
Daarnaast besteden wij veel tijd aan Cultuur educatie.
Kunst Centraal is de provinciale organisatie in Utrecht op het gebied van kunst- en cultuureducatie. Zij biedt ons jaarlijks een kunstmenu en cultuurprogramma aan. Soms komt er een kunstenaar in de klas en soms gaan de kinderen naar het theater of een concert.
Op de onderstaande link klikt ziet u het filmpje van de website van Kunst Centraal waar de kinderen van de Piusschool aan hebben meegewerkt.

Leerkracht centraal from kunstcentraal on Vimeo.