Engels

In het kader van het internationalisering vinden wij het belangrijk dat kinderen vroeg een vreemde taal leren. In de basisschoolleeftijd zijn kinderen hier nog heel ontvankelijk voor. Daarnaast is vroeg Engels goed voor de totale taalontwikkeling van een kind en het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat de cognitieve ontwikkeling en de algemene taalvaardigheid vooruit gaan bij het vroeg aanbieden van een tweede taal.

De Piusschool heeft het VVTO predicaat. (Vroegtijdig Vreemde Talen Onderwijs).
Dit betekent dat de kinderen bij ons op school al vanaf groep 1 Engelse les krijgen.
In de groepen 1 t/m 4 wordt gewerkt met de methode My name is Tom en in de groepen 5 t/m 8 wordt gewerkt met de digibord methode Take it easy.
De eerste jaren ligt het accent op luisteren, liedjes en spelletjes doen. In de middenbouw worden er ook in een werkboek oefeningen gemaakt. En in groep 7 en 8 bouwen de kinderen een eigen portfolio op.