Talentontwikkeling

Sinds enkele jaren zijn we op de Pius bezig om de verschillende talenten van de kinderen zoveel mogelijk te ontwikkelen.

In elke groep zijn talentkisten aanwezig waar de kinderen mee kunnen werken, in de kisten zitten verschillende materialen die aansluiten bij een bepaald talent en interesse (bijv. techniek, natuur, rekenen, tekenen enz.)

Verder worden de kinderen die echt meer uitdaging nodig hebben apart begeleid door een leerkracht op een vast moment in de week, zij krijgen dan extra verdiepende opdrachten mee om daar de rest van de week in de klas aan te werken.

Op vrijdagmiddag is er van groep 5 t/m 8 een programma waarbij alle leerlingen in een blok van een aantal weken achterelkaar werken aan hun eigen project, dit kan zijn op het gebied van techniek creatief, dans, programmeren enz.