Verkeer

Wij hebben op school het UVL label. Het Utrechts Verkeersveiligheidslabel (UVL) is het keurmerk van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) van de provincie Utrecht. Door mee te doen aan het UVL maken scholen zichtbaar dat zij verkeersveiligheid hoog op de agenda hebben staan.

Het UVL steunt op 5 pijlers:

1. Verkeersonderwijs in de klas
  2. Praktisch verkeersonderwijs
  3. Betrokkenheid van de ouders
  4. Verkeersveilige schoolomgeving
  5. Verankering in het schoolbeleid

Voor het verkeersonderwijs, maken wij gebruik van de methode op Voeten en fietsen en de Jeugdverkeerskrant van de ANWB.

Om het jaar doen we mee aan Streetwise, een praktische programma voor de basisschool. Streetwise is opgebouwd uit vier modules passend bij de leeftijd en ontwikkelfase van basisschoolleerlingen. Professionele instructeurs komen een ochtend naar de school en geven verkeerstrainingen op maat. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals elektro- en rijlesauto´s, zebrapaden, verkeerslichten, opblaasbare auto's en een fietsparcours wordt de praktijk zo veel mogelijk nagebootst.

Ook om het jaar organiseren we met alle scholen in Abcoude in september een verkeersweek.